Bilgeliğe Yolculuk...
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Muhasebe ve Finans Yönetimi

Bölüm Başkan'indan

08/02/2021 23:12:23 - 08/02/2021 23:12:23 - 2088 Okunma

Sevgili Öğrenciler;

İşletmelerde meydana gelen mali nitelikteki işlemlerin ilgililere güvenilir ve doğru bir şekilde aktarılması ve kamuoyunu aydınlatma fonksiyonunun yerine getirilmesi açısından muhasebenin işlevi ve önemi oldukça fazladır. Ancak ülkemizde muhasebe alanındaki eğitim, genellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde daha çok teorik temelli ve uygulamadan uzak; meslek yüksekokullarında ise uygulamaya dönük, teoriden uzak olarak verilmektedir. Oysa sektörün hem teorik olarak donanımlı hem de uygulamaya dönük eğitim almış analitik düşünebilen, muhasebenin temel bir işletme fonksiyonu olduğunun farkında olan elemanlara ihtiyacı vardır.

Bölümümüz, başta ilimiz ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkemizin ekonomik ve ticari yaşamına katkı sağlayabilecek nitelikte insan gücünü yetiştirmeyi de hedeflemektedir. Bu temel hedeften yola çıkarak Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü olarak temel amacımız, alanı ile ilgili konularda ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip,  rekabetçi, alanı ile ilgili fırsatları önceden görüp değerlendirebilen, kamu sektöründe ve özel sektörde ya da bağımsız olarak faaliyet gösterebilecek mali müşavir, denetçi, Muhasebe ve Finans Yönetimi Uzmanı, ara ve üst kademe yöneticiler yetiştirebilmektir.

Biz akademik personelimizle bölüm hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere buradayız. Siz sevgili öğrencilerimizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.

Sevgilerimle;

Dr. Öğr. Üyesi Saime DOĞAN

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölüm Başkanı

 

 

 

Bölüm Başkan'ından

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.