Bilgeliğe Yolculuk...
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Muhasebe ve Finans Yönetimi

İstihdam Alanlari

08/02/2021 23:15:29 - 08/02/2021 23:15:29 - 1695 Okunma

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü mezunları; kamu sektöründe veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin muhasebe, finans, denetim bölümlerinde, ulusal ve uluslararası kuruluşlarda, bankacılık ve sigortacılık sektöründe muhasebe ve finansman genel koordinatörü, daire başkanı, maliyet muhasebesinden sorumlu yönetici, muhasebe uzmanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, iç denetçi, bağımsız denetçi, vergi danışmanı, mali analist, portföy yöneticisi, vergi müfettişi, gelir uzmanı, vergi denetim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik" sınavına girerek başarılı olan ve ilgili staj süresini tamamlayan öğrencilerimiz serbest muhasebeci mali müşavir olabilmektedirler. Bu unvana sahip müşavirlerin ilgili şartları tamamlaması halinde "Yeminli Mali Müşavir" olmaları da mümkündür.  Kamu Gözetim Kurumu tarafından yapılan "Bağımsız Denetim"  sınavında başarılı olan öğrencilerimiz ise "Bağımsız Denetçi" olabilmektedirler. Akademik alanda devam etmek isteyen öğrencilerimiz ise Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yeni açılacak olan "Muhasebe ve Denetim" yüksek lisans programına devam ederek kendilerini geliştirebilirler.

MEZUNLARIN KAZANIMLARI:
1. Muhasebe ve finans yönetiminde gerekli bilgilere sahip olur ve bu bilgileri kullanarak iş hayatındaki verileri analiz edip yorumlayabilir ve çözüm önerileri getirebilir.
2. Finansal bilgilerin nasıl toplanacağını, kayıt altına nasıl alınıp raporlanacağını, finansal tabloların analizinin nasıl yapılacağına ve yorumlanacağına ilişkin yeterli uzmanlığa sahip olur.
3. Muhasebe standartları, finans, denetim, vergi, ekonomi ve işletme alanındaki güncel gelişmeleri izleme yeteneği kazanır.
4. Mevcut muhasebe bilgilerini kullanarak şirket yönetimine önerilerde bulunur.
5. Dönem içinde yapılan muhasebe hatalarını tespit ederek uygun düzeltme işlemlerini yapar.
6. Belli muhasebe problemlerini çözebilmek için gerekli olan diğer ilgili verilere ulaşır ve kullanır.
7. Büro düzeni ve personel yönetimi konusunda uygulama becerileri kazanır.
8. Alanındaki ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir. Sözlü veya yazılı şekilde nicel ve nitel verilere dayandırılmış çözümler önerir.
9. Ekip üyesi olarak çalışır ve gerektiği durumlarda sorumluluk üstlenir.
10. İşletmelerin muhasebe, finans, maliyet, finansal raporlama, denetim departmanlarında çalışabilir.
İstihdam Alanları Mezunların Kazanımları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.